Nederlands-Duitse grafiekbeurs Borken

DEELNAME 2022:

Vanwege Corona is de grafiekbeurs verschoven naar eind mei 2022, maar het kon weer! Fijn! Geïnteresseerd publiek, goede organisatie en fijne sfeer. Nu stond ik in stand 4. Mijn artbook Eddy, licht op zee stond hierin centraal. Een verhaal over een vuurtorenwachter ver weg op een uiterst gevaarlijke plek in de oceaan….. Het boek huist in een vuurtoren die licht kan geven. Oplage: 10 ex. Het verhaal zien en horen?…

Nederlands: https://youtu.be/37_LD60P8-o

Duitse vertaling: https://youtu.be/nLp8dbQkC38

Engelse vertaling: https://youtu.be/xExhrnNmygE

Een impressie met foto’s en een aquarel van mijn stand van stadsschilder Maria Glenz:

DEELNAME 2020:

Mijn project Huislinde heb ik gepresenteerd. Zestien verschillende ‘boomhoge’ rubbings en houtdrukken van een dunne plank van een lindeboom. De boom kreeg in mijn atelier een nieuw leven in verschillende staten van bewerking. Bij Huislinde schreef ik een gedicht. Een indruk van het werkproces en de prenten vindt u in: https://youtu.be/DyTlTd-3pTw.

De presentatie in Borken:

DEELNAME 2019:

Voor het eerst deelgenomen aan de grafiekbeurs. Mijn artbooks LOST&FOUND en In Takkendonk heb ik gepresenteerd. LOST&FOUND is een leporello van bijna 9 meter lang, linosnede, dubbelzijdig bedrukt in een oplage van 12 ex. Een liefdesverhaal dat ik heb weergegeven in een gedicht. Het boek huist in een kist die een rol speelt in het verhaal.

In Takkendonk is mijn eerste artbook in linosnede over een groep vogels, de Stroeken, die zich leren verhouden tot de komst van een vreemde vogel. Oplage: 26 ex. Het boek huist in een vogelhuisje dat voorzien is van een voordeur met linodrukvorm.

Van het boek heb ik twee digitale bewerkingen gemaakt bij Brave New Books. Zowel de Nederlandse versie als de Duitse vertaling (mooi vertaald door Frans Audenaerde) zijn te koop via bol.com:

Auf dem Geästlerhügel

https://www.bol.com/nl/nl/p/auf-dem-geastlerhugel/9200000105997025/?referrer=socialshare_pdp_www

In Takkendonk

https://www.bol.com/nl/nl/p/in-takkendonk/9200000073357145/?referrer=socialshare_pdp_www